Öğreticiler İçin Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı (Uzaktan Eğitim)

Öğreticiler İçin Yabancılara Türkçe Öğretimi Çevrimiçi Sertifika Programı

Program tarihleri:

05 Aralık – 29 Aralık 2023 (Hafta içi 18.00 – 20.00)

Programın Amacı:

Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yabancı dil olarak Türkçe öğrenmeye ve öğretmeye olan ilgi gün geçtikçe artmaktadır. İlginin artması beraberinde alandaki ihtiyaçları da arttırmaktadır. Bu bağlamda bu programın amacı yabancı dil olarak Türkçe öğretenlere ya da öğretmek isteyenlere hem akademik anlamda hem de sınıf içi uygulamalarda katkı sağlamaktır.

Programa Kimler Katılabilir:

• Eğitim Fakültelerinin Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Yabancı Diller Öğretmenliği bölümlerinde son sınıf öğrencisi olanlar ya da bu bölümlerden mezun olanlar;
  • Edebiyat Fakültelerinin Dilbilim, Türk Dili ve Edebiyatı, Karşılaştırmalı Edebiyat, Batı Dilleri ve Edebiyatları, Mütercim Tercümanlık bölümlerinde son sınıf öğrencisi olanlar ya da bu bölümlerden mezun olanlar.

Katılımcı Sayısı:

Programın kontenjanı 30 kişi ile sınırlıdır.

Ön kayıt: 10 – 19 Kasım 2023 tarihleri arasında ön kayıt alınacaktır. Kontenjan dolduktan sonra ön kayıt formu otomatik olarak kapanacaktır. Ön kayıt için tıklayınız.

Kesin kayıt: 20 –27 Kasım 2023 tarihleri arasında ise katılımcılardan ödeme yapmaları ve gerekli belgeleri yükleyerek kesin kayıt yapmaları istenecektir.

Eğitim Biçimi:

Teorik dersler online.deu.edu.tr platformu üzerinden çevrimiçi olarak yürütülecektir.

Uygulamalı dersler yüz yüze ve çevrimiçi ders izleme biçiminde yürütülecektir.

Ders Saati:

Program 36 ders teorik, 14 ders uygulama olmak üzere toplam 50 dersten oluşmaktadır.

Teorik dersler hafta içi 18.00 – 20.00 saatleri arasında üçer ders şeklinde olacaktır.

Her ders 30 dakikadır.

Uygulamalı dersler teorik dersler bittikten sonra kurumun ders planına göre düzenlenecektir.

Değerlendirme:

Teorik dersleri tamamlayan kursiyerler online sınava katılacaklardır. Kursiyerler başarılı sayılmak için en az 70 puan almak zorundadırlar.

Online sınav tarihi: 29 Aralık 2023

Sertifika:

Teorik ve uygulamalı dersleri başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifika almaya hak kazanacaktır.

Sertifikanızı DEDAM’a gelip elden teslim alabilir ya da karşı ödemeli olarak kargo ile gönderilmesini talep edebilirsiniz.

Programın Ücreti:

2.000,00 TL.*

*Programa kayıt yaptırdıktan ve program başladıktan sonra ayrılmak isteyen katılımcıya ödediği ücret iade edilmez. Katılımcı taahhüt ettiği ücreti ödemekle mükelleftir.

Programın Tarihleri:

Başlangıç tarihi: 05 Aralık 2023

Programın Koordinatörleri:

Prof. Dr. Nevin Akkaya

Dr. Öğr. Üyesi Berna Güryay

Öğr. Gör. Dr. Ata Atak

Programın Eğitmenleri:

DEDAM Öğretim Elemanları

Prof. Dr. Nevin Akkaya (Dokuz Eylül Üniversitesi)

Dr. Öğr. Üyesi Berna Güryay (Dokuz Eylül Üniversitesi)

Dr. Öğr. Üyesi Cenan İşçi (Dokuz Eylül Üniversitesi)

Öğr. Gör. Dr. Ata Atak (Dokuz Eylül Üniversitesi)

Öğr. Gör. Dr. Betül Çetin (Dokuz Eylül Üniversitesi)

Öğr. Gör. Dr. Emine Oflaz Köleci (Dokuz Eylül Üniversitesi)

Öğr. Gör. Dr. Utku Oryaşın (İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa)

Öğr. Gör. Tuğba Aktaş (Dokuz Eylül Üniversitesi)

Programın İçeriği:

Tarih: Eğitmen: Ders:
05 Aralık 2023 – Salı Öğr. Gör. Dr. Utku Oryaşın Yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı
06 Aralık 2023 – Çarşamba Öğr. Gör. Dr. Emine Oflaz Köleci Yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde okuma becerisi
07 Aralık 2023 – Perşembe Öğr. Gör. Dr. Betül Çetin Yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde yazma becerisi
12 Aralık 2023 – Salı Dr. Öğr. Üyesi Berna Güryay Yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde konuşma becerisi
13 Aralık 2023 – Çarşamba Öğr. Gör. Dr. Ata Atak Yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde dinleme becerisi
14 Aralık 2023 – Perşembe Öğr. Gör. Dr. Betül Çetin Yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde materyal tasarımı
19 Aralık 2023 – Salı Öğr. Gör. Tuğba Aktaş Yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde sözcük öğretimi
20 Aralık 2023 – Çarşamba Öğr. Gör. Dr. Ata Atak Yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde dilbilgisi öğretimi
21 Aralık 2023 – Perşembe Prof. Dr. Nevin Akkaya Yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde çağdaş yöntemler ve çevrimiçi araçlar
26 Aralık 2023 – Salı Öğr. Gör. Dr. Emine Oflaz Köleci Yabancı dil olarak akademik Türkçe öğretimi
27 Aralık 2023 – Çarşamba Dr. Öğr. Üyesi Cenan İşçi Yabancı dil olarak Türkçe öğretimi ve ikidillilik
28 Aralık 2023 – Perşembe Prof. Dr. Nevin Akkaya Yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde ölçme ve değerlendirme

Lütfen aşağıdaki formu eksiksiz doldurunuz.

Formu doldurmak için tıklayınız.